Feb 1, 2012

RADIJSKI SALON

Drugarica Ivana Biočina poslala nam je zanimljivu najavu... Svi koji su blizu, negde oko, ili čak nadomak Zagreba, svakako nek posete ovu manifestaciju u potkrovlju Galerije Studentskog centra.

Uskoro ćemo predstaviti i Ivanin zanimljiv radijski projekat "U potrazi za stvarnim ocem", koji smo jednom ranije najavili.

"Nakon male stanke ponovno kreće Radijski salon, događanje na kojem se predstavljaju radijski autori i forme, od emisija, radijskih dokumentaraca do ars akustika, a koji za cilj ima njegovanje i poticanje diskusije o radijskoj kulturi. Novi salon pod nazivom Misao i filozofija na radiju održat će se 9. veljače u potkrovlju Galerije SC, s početkom u 20 sati. Gost će biti Leonardo Kovačević, urednik filozofskog programa na Trećem programu Hrvatskog radija.

Leonardo Kovačević (1975.) nakon studija filozofije i teologije, na Trećem program Hrvatskog radija radi najprije kao vanjski suradnik, a potom i kao stalni urednik za filozofiju. Autor je mnoštva tekstova iz područja suvremene političke i estetske teorije po domaćim i stranim časopisima te prevoditelj šest knjiga s francuskog jezika filozofske tematike. U sklopu Trećeg programa uređuje četiri emisije: Gubitak središta, Mikrokozme, Forum i Oglede i rasprave. Emisija Gubitak središta zamišljena je da tematski pokriva granično područje između filozofije, duhovnosti i različitih rubnih i marginalnih dijelova humanistike.
Emisija Mikrokozmi koja je s emitiranjem krenula prije tri godine posvećena je istraživanju različitih toponima: ona je otvoreno mjesto za svjedočanstva, u obliku putopisa, razgovora ili književnog teksta, posvećena otkrivanju različitih mjesta diljem planete, počevši od intimističkih razmatranja o nekom zabačenom gradskom trgu do putničkih zapisa o nekoj epoznatoj kineskoj pokrajini. Forum i Ogledi i rasprave emisije su koje zajednički uređuje cijela redakcija i čiji prostor je namijenjen aktualnostima iz svijeta znanosti, humanistike i umjetnosti.

Radijski salon vodi i moderira Ivana Biočina.
Ulaz je slobodan."

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...