Sep 20, 2011

IVO ANDRIĆ, ARTUR KONAN DOJL I IVANA BIOČINA

Dok vam gori i kljakaviji deo tima ne izmami suze lepotom i tugom rečenica o detinjstvu i radiju, još malo najava...

Radio BIH počeo je zanimljivu radijsku seriju koju možete slušati na:
http://www.bhrt.ba/lat/default.wbsp?p=36&n=7867 

Radio dramske serije ponedjeljak – petak u 18:30h

Od 19. septembra svake sedmice od ponedjeljka do petka u 18.30 sati dramski program počinje emitovati radio dramske serije.

Radio roman: savremeni bosansko - hercegovački roman

Pedeset godina od dodjele Nobelove nagrade za književnost Ivi Andriću

Književno djelo Ive Andrića u radio dramskim serijama dramskog programa BH radija 1
U okviru obilježavanja pedesete godišnjice od dodjeljivanja Nobelove nagrade za književnost Ivi Andriću Dramski program BH radija 1 od ponedjeljka 19. septembra počinje emitovanje radio dramskih serijala u kojima će biti predstavljen dio Andrićevog romansijerskog i pripovjedačkog opusa. Tokom osam sedmica – septembar, oktobar, novembar – od ponedjeljka do petka u 18 sati i 30 minuta emitovaćemo radijske adaptacije romana „Travnička hronika“ (15 epizoda) i „Gospođica“ (10 epizoda), adaptaciju memoarske proze Ljube Jandrića „Sa Andrićem“ (5 epizoda).

Radio novela: pripovijetke domaćih pisaca i žanrovski selektirani ciklusi

Ciklusa posvećenog Andrićevom jubileju emitovaćemo pet priča: „Most na Žepi“, „Priča o kmetu Simanu“, „Razgovor“, „Susjedi“ i „Šala u Samsarinom hanu“ u formatu radio-novele.


Danas u 18h na Trećem programu Hrvatskog radija, zagrebačko-samoborska poznanica Ivana Biočina, jedna super cura koja piše u časopisu Zarez o muzici, sačinila je dokumentarnu radio-dramu koja zvuči zanimljivo:

HR3 20.09.2011. 18:00
DOKUMENTARNA RADIO DRAMA: Ivana Biočina: "U potrazi za stvarnim ocem"


Uzbudljiva dokumentarna radio drama Ivane Biočine nastala je kao plod napora da se pronikne u lik i osobu vlastitoga oca s kojim nije živjela od svoje devete godine, a koji je nedavno umro. U toj potrazi Ivani pomažu njezina majka i sestra, očev brat Damir te očevi prijatelji iz doba kada više nije bio s njima.

A posle toga, 20. 9. u 22.40 na Drugom programu Hrvatskog radija:

RADIO NAPETICA ILITI KRIMIĆ: Arthur Conan Doyle:"Bolesnik pod liječnikovim krovom"


Poznatu pripovijetku "Bolesnik pod liječnikovim krovom", u prijevodu Gige Gračan i dramatizaciji Mladena Kopjara, redateljica Ranka Mesarić pročitala je i zvučno uprizorila u - ženskom ključu. Detektivku Holmes glumi Darija Lorenci, doktoricu Watson Slavica Jukić, sposobnu, ali siromašnu doktoricu Trevelyan Katarina Bistrović Darvaš, a čuvenu razbojnicu Sutton Nada Subotić. Kako izgleda kada Londonom s kraja devetnaestog stoljeća u noćnu skitnju kreću Holmesova i Watsonova i kako raspliću jedno krajnje sumnjivo samoubojstvo poslušajte u ovoj elegantnoj, napetoj, ženskoj inačici A. C. Doyla.


3 comments:

  1. apropo ovog ženskog Holmsa, u sredu, 28. septembra, na 2. programu Radio Beograda možete da poslušate reprizu radio drame "Pustolovine Glorije Skot", po romanu Mime Simić (u dramatizaciji Ivana Velisavljevića) i režiji Staše Koprivice. Detektivku igra Marina Vodeničar, njenu pomoćnicu Ana Marković, a u drami se čuju i Miloš Tanasković, Radovan Vujović, odlična Milena Nikolić i Ivan Tomić. Drama počinje u 18 i 32 i traje oko pola sata.

    ReplyDelete
  2. evo vam ovde ukratko o knjizi i autorki: http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjige-opsirnije.php?ppar=5723

    ReplyDelete
  3. ja se izvinjavam, ne ide mi sa brojevima. Glorija Skot je 28. novembra. Vreme je isto.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...