Nov 2, 2012

Stežu lanci novembra, sve više, od mokrih čizama i kiše

Počeo je studeni studeni, i liju nam teške novembarske kiše, kako je to lepo napisao Brega a otpevao Alen koju godinu pre nego je Axl Rose realizovao svoje kič fantazije o video-spotu sa svadbarskim motivima i jesenjom kišom. Pošto će vas neko sigurno izneveriti, neka vam radio tandrče naglas, pa kome čvarci kome droždina.

S tim u vezi, najpre treba reći da dva člana supergrupe Nimani Teenage Riot, koja je nedavno objavila debitantski album "Devojke masovnog uništenja", na repertoaru Radio Beograda imaju po dve drame ovoga meseca: jednu premijeru i jednu reprizu.

Dimitrije Vojnov autor je Uloge moje porodice u ratu svetova, porodične parodije sa naučno-fantastičnim motivima (premijerno emitovanje u ponedeljak, 5. novembra, u 18.32 na RB2) i radio igre Član 642 (repriza u sredu, 28. novembra, u 18.32 na RB2).

Ivan Velisavljević autor je nacionalističkog vesterna na temu Drugog srpskog ustanka pod nazivom Povratak Zmaja od Noćaja (premijera u petak, 23. novembra, u 18.32 na RB2) i narodnjačkog biopika o prodaji duše folk pevača đavolu Ali ti mi dušu uze (repriza u sredu, 21. novembra, u 18.32 na RB2).

Osim ovih, preporučujemo i sledeće radio-drame, čiji raspored emitovanja možete pronaći na
http://www.radiobeograd.rs/index.php?option=com_content&task=view&id=36031&Itemid=364

Isak Babelj - Pismo, Embrouz Birs - Đavolji raj, Aleksandar Obrenović - Ptica (jedna od najboljih jugoslovenskih radio-drama svih vremena!), Bertold Breht - Majka Hrabrost, Ežen Jonesko - Ćelava pevačica...

Za kraj, ako imate viška vremena i manjka kapitala, preslušajte debitantski album Nimani Teenage Riota:

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...