Dec 1, 2011

Top je bio vreo na Radio Beogradu

U četvrtak, 8. decembra, u okviru serije Drama Drugog programa, premijerno će biti emitovana radio drama po romanu Vladimira Kecmanovića “Top je bio vreo”.

Roman je dramatizovala Sanja Milić, a dramu je režirala Đurđa Tešić. Glavnu ulogu, dečaka koji u vreme opsade Sarajeva gubi roditelje I, nakon pretrpljenog šoka, ostaje nem, igra Milorad Miki Damnjanović. U ostalim ulogama: Dušanka Stojanović, Branislav Platiša, Nebojša Kundačina, Gorica Popović, Dragana Đukić, Vesna Stanković, Danijel Sič, Damjan Kecojević, Miodrag Milovanov, Nebojša Milovanović, Petar Mihailović, Siniša Ubović i Ivan Pantović.
Dramu je snimio Dejan Ivanović, a muzički saradnik je Dragan Mitrić. Za lekturu se pobrinula Nataša Šuljagić. Urednik serije je Vladimir B. Popović.

Drama počinje u 18 i 32 na Drugom programu Radio Beograda.

Roman “Top je bio vreo” jedan je od, po mom mišljenju, najboljih domaćih romana koji su se pojavili u proteklih nekoliko godina. Britki stil pisanja, roman je isprva preporučio kao odličan predložak za film koji ćemo takođe uskoro gledati. Međutim, “Top je bio vreo” je možda još zanimljiviji kao predložak za radio dramu budući da je priča ispripovedana iz ugla onemelog dečaka, pa tako slike rata bivaju propušteni kroz specifičnu, unutrašnju vizuru glavnog junaka, onesposobljenog da uzvrati govorom. Otuda, ova mala glava postaje središte slika i zvukova sa kojima void specifičan unutrašnji dijalog.

Preporučujemo.

Prijatno slušanje.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...